Foto’s Beurzen

Hier kunt U de foto’s zien die op div beurzen zijn gemaakt

Heeft U zelf ook foto’s gemaakt van onze modellen en wilt u dit graag delen mail dan naar info@modelbouwkermis.nl

dan zullen wij Uw foto’s ook online plaatsen

Homan 2009

Ik zelf met Piet Paulusma  tijdens de kermisexpo bij Homan in Mijdrecht

Wevershoof 2009

Erica 2009

Winterswijk 2009

Genk 2009

Uden 2010

Erica 2010

Hier is onze nieuwe module te zien voor een beurs/evenement van 1dag. ivm opbouw en afbouw tijd gaat de tent dus niet mee voor 1 dag.

wel kan er verschillende modellen geplaats worden dwz geen vaste opstelling per beurs (wisselend aanbod)

 

 

 

Didam Miniatuur

Veendam 2010

Standhouders waren uit het hele land afkomstig en ook waren er standhouders uit België en Duitsland naar Veendam afgereisd.

Het duo Blasiotti en Der Kinderen uit Heusden-Zolder in het Belgische Limburg toonden wat er met Lego steentjes kan worden gebouwd. Vanaf tekening was een 1.30 meter reuzenrad gebouwd naar een bestaand model. Aan het rad is drie maanden gewerkt. Ook waren er andere kermisattracties op schaal te bewonderen. De tekeningen zijn af te lezen in een CAD software programma waarin alle Lego steentjes opgenomen zijn. In aanbouw is een Breakdance dat nu half klaar is. Sinds juli zijn er kassa’s bij gekomen en een wand rondom moet nog worden aangebracht.

De fascinatie voor kermisattracties op schaal is er niet zomaar. Beiden hebben ze bij de kermis gewerkt. En nu zijn ze eigen baas over hun kermissen.

De buren van de Belgische ‘kermisklanten’ hebben ook dezelfde fascinatie voor de kermis en ook zij werken als hobby wel eens op de kermis. Het zijn Dion Jansen uit Groenlo en Ashwin Zondag uit Oss, en zij hadden een kermis opgebouwd uit schaalmodellen op dezelfde schaal als de H0 treinmodellen. De schaal van H0 is 1 op 87. Op een baan met treinmodellen is het prima te combineren, toch zie je dit haast niet. Het zijn kant en klare bouwpakketten, maar het bijzondere eraan is ze met een pincet talloze LED lampjes hebben aangebracht. Dit zit er niet standaard op. Het bouwen is ook voornamelijk voor de lichtshow. De LED lampjes zijn van het type SMD die voor telefoons en huishoudelektronica worden gefabriceerd. Deze lampjes zijn niet zomaar te koop en je moet de weg weten hoe er aan te komen. Ze zijn voor afname door producenten bedoeld. De lampjes zijn er in alle kleuren van de regenboog en per attractie kunnen er tussen de 200 a 600 stuks worden aangebracht. Ze kosten 8 Eurocent per stuk. De bedrading is zo dun als een haar en het is voorzichtig werken om het aan te brengen. Per attractie kan er één tot drie weken bouwtijd mee gemoeid zijn. Beurzen in Duitsland, zoals in Hannover, worden bezocht voor de aanschaf van de modellen. Het is ook voornamelijk een Duitse kermis. Het geheel is aangekleed met bomen om de echtheid nog meer te doen lijken.

De stand was overspannen met zwart doek (tent) om het lichteffect goed uit te laten komen. Het effect was prachtig en alles werkte. De grote blikvanger, hoewel minder hoog dan van hun Belgische buren, was een geheel verlicht reuzenrad. Centraal stond een wildwaterbaan. De kermis was ook werkelijk geheel compleet met de traditionele en met de moderne attracties. Ook hebben ze er de passende geluiden bij voor elke attractie. Vorig jaar werd een prijs in de wacht gesleept voor ‘Modelbouwer van het jaar 2009′. In Genk mocht een onderscheiding worden ontvangen.

lego foto’s (Frango Blasotti / Geraldo Der kinderen)

Modelbouwkermis.nl

Ashwin Zondag en Dion Jansen

Bijdeze wil ik Henk Drenth bedanken voor zijn foto’s

_————————————_

Kermisexpo Wervershoof 25 mei 2014

fotos van collega bouwers